ORANJE » Nieuws » Cobi de Poel wordt Maestro van Oranje
Cobi de Poel wordt Maestro van Oranje

Cobi de Poel wordt Maestro van Oranje

  • Geplaatst op: 29 november 2015

Na een zinderende titelstrijd met een strenge jury heeft Cobi de Poel de titel ‘Maestro van Oranje’ gewonnen. Met 16,5 punten heeft zij concurrenten Mark de Haan (15,5 pnt) en Jaap Jellema (15 pnt) verslagen. De vakjury waardeerde de rust die zij in het orkest bracht en dat ze precies alle fraseringen in de muziek wist te duiden en dat het orkest deze geheel naar haar hand uitvoerde. Alle maestro’s hadden zich grondig voorbereid, en allen wisten zij er op hun eigen manier een geweldige show van te maken. Presentator Frank Bos gaf de maestro’s alle ruimte voor hun eigen verhaal en enthousiasmeerde het publiek tijdens deze wedstrijd waarbij ook de vaste maestro Anne van de Berg zijn visie op de drie maestro’s kon geven.

Cobi neemt de Maestro-bokaal in ontvangst.

Cobi neemt de Maestro-bokaal in ontvangst.


De vakjury werd voorgezeten door burgemeester Kor Dijkstra en aangevuld door dirigent Sietse Hamersma en dirigent/componist Arend Gerds. Deze vakjury werd bijgestaan door een kinderjury, met muzikanten uit de jeugdorkesten van Oranje, en door het publiek, middels een applausmeter.

Naast de werken van de maestro’s heeft ook Oranje zich kunnen presenteren aan het aanwezige publiek, dat niet altijd vaste bezoeker is op de concerten van Oranje. Met het mooie koraal Crimond en de opzwepende nummers Hercab, Pasmo en de Deep Purple Medley heeft Oranje weer een nieuw publiek enthousiast weten te krijgen.

Hopelijk zien wij hen allen weer terug op het nieuwjaarsconcert van Oranje waar Cobi als winnares nog eenmaal een nummer zal dirigeren: 10 januari 2015 in de Goede Herderkerk in Grootegast.

[yt_playlist mainid="ynAoaaHC3zg" vdid="ynAoaaHC3zg" novd="1"] Pasmo, door Oranje Grootegast