ORANJE » Nieuws » Het einde van het seizoen nadert…

Het einde van het seizoen nadert…

  • Geplaatst op: 25 mei 2014

Het is inmiddels eind mei en het muziekseizoen voor de leden en dirigenten van Oranje nadert.
Op verschillende momenten kunt u de leden van Oranje de laatste tijd zijn tegengekomen, op zaterdag 26 april werd deelgenomen aan een mooi eerste koningsconcert.
Begin mei hebben verschillende jeugdleden meegedaan aan het solistenconcours georganiseerd door de bond. Allemaal hebben ze een mooi resultaat behaald ( allemaal een eerste prijs)!

Tevens waren de leden in week 20 in touw voor het Prins Bernard Cultuurfonds tijdens de Anjeractie. Zaterdag 17 mei heeft u Oranje kunnen horen en zien spelen op de jaarmarkt, ook werd door de voorbijgangers gul gegeven bij de lootjesactie op de markt. We zijn erg blij dat veel mensen Oranje een warm hart toedragen want uw steun hebben wij hard nodig om de benodigde instrumenten voor jong- en oud te kunnen kopen maar ook te onderhouden. Uiteraard maakt het ons ook mogelijk een zeer goede en talentvolle dirigent als Anne van den Berg en zijn collega voor het B-orkest Wouter van der Wal te kunnen bekostigen.

Op zaterdag 17 mei was Oranje ook gevraagd om tijdens de afsluiting van het Gouden Spiker Festival in Ureterp het galaconcert te verzorgen samen met euphoniumsolist Robbert Vos. ’s Avonds om 23.30 werd door de leden samen met de solist nog een spetterende afsluiting verzorgd.

Afgelopen zondag heeft het A-orkest nog de kerkdienst in de Goede Herderkerk mogen begeleiden, iets wat de leden en dirigent altijd graag mogen doen. Voor de jeugd staat in juni het jeugdorkestenfestival op het programma en zal het A-orkest een van de leden begeleiden tijdens haar openbaar muziekexamen. Ter afsluiting van het seizoen volgt nog het traditionele solistenconcours, waar de leden zeer fanatiek met elkaar de strijd aangaan voor de wisselbeker, en op 5 juli nog een paar straatconcertjes her en der in Grootegast.
Dan gaan leden en dirigenten enige weken genieten van hun welverdiende rust waarna de draad gelijk weer wordt opgepakt, want het najaarsconcert op 15 november staat dan op het programma.