ORANJE » Nieuws » Koninklijk najaarsconcert en “Lid van Verdienste” Margreta Kuipers
Koninklijk najaarsconcert en “Lid van Verdienste” Margreta Kuipers

Koninklijk najaarsconcert en “Lid van Verdienste” Margreta Kuipers

  • Geplaatst op: 12 november 2014

Groots Koninklijk Bezoek was aangekondigd voor het Oranjeconcert op 8 november. Na het eerste trompetsignaal traden daar inderdaad Willem Alexander en Máxima binnen. Net terug uit Griekenland vanwege wat irritaties rondom het beveiligingshek bij hun huis waren zij op tijd voor de start van het concert. Het spits werd afgebeten door de beide jeugdorkesten. Natuurlijk was Máxima onder de indruk van de muzikale prestaties van onze jongste leden. Willem-Alexander bleek een sterke voorkeur voor één genre te kennen. Omdat dit een staatsgeheim is kunnen we dat hier niet onthullen, maar dit leverde verrassende situaties op.

Lid van Verdienste Margreta Kuipers

Lid van Verdienste Margreta Kuipers

Het A-orkest nam vervolgens het stokje over. De grootste verrassing werd hier gebracht door onze Koning die Margreta Kuipers bij zich riep. Vanwege haar inzet voor de vereniging werd zij door hem gepromoveerd tot Lid van Verdienste van CMV Oranje Grootegast en vervolgens geridderd in de Orde van Oranje Grootegast. Het programma werd vervolgd met Soldaat van Oranje, waarop Máxima inbrak met het verzoek alsjeblieft wat Argentijns in plaats van die Hollandse muziek te spelen. De verrassing was groot toen zij in Adiós Nonino de solo op neusfluit inzette.

Na afloop bedankte het Koninklijk paar de vereniging en het aanwezige publiek voor de geslaagde avond en keerden huiswaarts. Wij zijn ervan overtuigd dat zij nog een fijne avond hebben beleefd!