ORANJE » Nieuws » Try-out concerten in Grootegast en Lutjegast

Try-out concerten in Grootegast en Lutjegast

  • Geplaatst op: 19 februari 2019

Op 16 maart neemt het A-orkest van Oranje deel aan het concertconcours in de Hanzehof te Zutphen. In voorbereiding hierop worden er twee try-out concerten georganiseerd o p de zondagavonden 3 en 10 maart 2019, een in Grootegast en een in Lutjegast.

Op 3 maart zal de try-out vanaf 18.45 uur plaatsvinden in de Goede Herderkerk te Grootegast. Naast CMV Oranje Grootegast nemen hier ook drie brassbands deel aan het concert. Dit zijn Brassband Apollo Grou onder leiding van Piet Visser, Gereformeerde Brassband Groningen onder leiding van Jan Werkman en Brassband Hosannah uit Leeuwarden, onder leiding van Jappie Kuipers. De brassbands bereiden zich voor op het concertconcours dat in de Lawei in Drachten gehouden wordt op 9 maart 2019. Oranje zal deze avond afsluiten met hun eerste uitvoering van het concoursprogramma, voor de eerste keer op een concertpodium onder leiding van hun nieuwe dirigent Pieter Bosma.

Op 10 maart zal de try-out vanaf 19.30 uur plaatsvinden in de Kandelaar te Lutjegast. CMV de Bazuin uit Lutjegast laat deze avond hun concoursprogramma voor 16 maart horen aan het publiek. Daarnaast hoort niet alleen het A-orkest van Oranje, maar zal ook het B-orkest deze avond van zich laten horen onder leiding van Geertje Mars. Zij doen op 5 april voor de eerste keer mee aan de Open Nederlandse Fanfarekampioenschappen te Drachten in de 5e divisie.

Benieuwd hoe ver alle orkesten zijn in de voorbereiding? U bent bij beide concerten van harte welkom om te komen luisteren, in voorbereiding op een concours zijn orkesten op hun best! De entree is beide avonden gratis.