ORANJE » Nieuws » Tweede plaats op het WMC voor Oranje
Tweede plaats op het WMC voor Oranje

Tweede plaats op het WMC voor Oranje

  • Geplaatst op: 28 juli 2022

Op zaterdag 23 juli nam Christelijke Muziekvereniging Oranje Grootegast voor de vijfde keer deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade, de Olympische Spelen van de blaasmuziek.

Na een goede voorbereiding vertrok het orkest afgelopen vrijdag richting Limburg. Zaterdag aan het begin van de middag betrad het orkest het podium van de Rodahal. Voor de jury en het publiek brachten zij het verplichte werk in de eerste divisie, Paradise Cave van Jan de Haan, en een nieuwe compositie van Eduard de Boer, Angelus Koraalvariaties, ten gehore. Na het optreden waren orkest en dirigent Jan Werkman meer dan tevreden met de neergezette uitvoering. Het wachten was op het oordeel van de jury, die naast het optreden van Oranje nog 13 orkesten in deze divisie diende te beoordelen.

Na een zenuwslopende prijsuitreiking bleven er uiteindelijk twee orkesten over voor de wereldtitel. Met slechts 0,17 punten verschil met de winnaar, De Eendracht Den Ilp, werd Oranje uiteindelijk tweede met een gemiddelde score van maar liefst 94 punten.

Er werd bij ieder verplicht werk een Award uitgereikt voor een uitzonderlijke solist of sectie, bij Paradise Cave ging deze naar de saxofoonsectie van Oranje.

Dit eerste optreden op een dergelijk niveau onder leiding van Jan Werkman leverde een prachtig resultaat op, waar orkest en dirigent ontzettend trots op zijn. Een mooie basis om mee verder te werken!

Oranje op het podium in de Rodahal