ORANJE » Nieuws » Gezellige jaarmarkt in Grootegast

Gezellige jaarmarkt in Grootegast

  • Geplaatst op: 16 mei 2015

Op 16 mei vond de jaarmarkt plaats in Grootegast, waar Oranje present was met een kraam. Dit jaar stonden we niet zoals voorgaande jaren lootjes te verkopen, maar we hebben het iets anders aangepakt. De kraam stond wel vol met prijzen, maar deze keer waren ze te winnen door een dartsspel; bij het gooien van het juiste vakje had je prijs. Veel bezoekers hebben een gok gewaagd, en meerdere malen met succes. Ook hebben een drietal bezoekers de mogelijkheid gegrepen om als dirigent voor het orkest te staan, wat alvast een voorproefje is voor het Maestro-concert dat in het najaar zal plaatsvinden.

Ook was er de mogelijkheid om een barbecue te winnen. De opdracht was de juiste lengte van de buizen van een tuba te raden, waar menigeen lang over na heeft moeten denken. De antwoorden varieerden dan ook enorm, maar uiteindelijk zat de winnaar er maar 12 centimeter naast. De lengte van de bas is 4,26 meter, en familie Hoekstra uit Lutjegast mocht naar huis met de barbecue.

Ondanks het druilerige weer hebben we er toch weer een gezellige en mooie dag van gemaakt, samen met de bezoekers van de jaarmarkt. Iedereen bedankt!