ORANJE » Nieuws » Laatste voorbereidingen voor het WMC
Laatste voorbereidingen voor het WMC

Laatste voorbereidingen voor het WMC

  • Geplaatst op: 25 juni 2017

Het Wereld Muziek Concours (WMC) komt steeds dichterbij! Oranje zal op zaterdag 22 juli om 10.00 uur op het podium van de Rodahal in Kerkrade hun programma ten gehore brengen. In de aanloop hier naar toe worden er verschillende activiteiten georganiseerd om optimaal voorbereid op het podium te komen.

Tijdens het WMC zal Oranje de volgende werken spelen:

  • Hymn – Arend Gerds
  • A Diamond for Parker – Rob Goorhuis
  • . . . in other words . . . – Marco Pütz

WMC-krant

Rond 1 juli zal de speciale WMC-krant uitkomen en in Grootegast worden verspreid. Hierin laat Oranje u meekijken met de voorbereidingen voor het WMC. Wat komt er bij kijken, hoe beleven de leden en dirigent deze periode en wat gaat er allemaal precies gebeuren? Tevens is er een prijspuzzel, waarmee gratis toegangskaarten kunt winnen voor een concert naar keuze.

Poster WMC-tryout 1 juli 2017Try-out 1 juli

Op 1 juli wordt de eerste try-out georganiseerd in de Goede Herderkerk. Vanaf 19:30 uur zullen zowel CMV Oranje als brassbands Pro Rege uit Heerenveen (ook onder leiding van Anne van den Berg) en de Gereformeerde Brassband Groningen (onder leiding van Jan Werkman) hun WMC-programma laten horen. Wilt u eens van dichtbij meemaken wat er zoal gebeurt op een WMC, kom dan zeker luisteren. De toegang is gratis!

Allan Whithington's Conductor Summer SchoolAllan Withington’s Conductor Summer School

Op 2 juli is het werk ‘ . . . in other words . . . ‘ het studieobject voor de deelnemende dirigenten aan de Allan Withington’s Conductor Summer School. Dirigenten uit Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Engeland en Denemarken gaan onder leiding van een van de meest creatieve brassbanddirigenten uit Europa een de slag met hun techniek, maar ook met elementen als presentatie en programmering.

Poster Try-out 16 juli 2017Try-out 16 juli

De tweede try-out wordt op 16 juli georganiseerd. Deze laatste try-out wordt georganiseerd in onze vertrouwde repetitieruimte: Herberg In De Groote Gast te Grootegast. Om 15:00 uur zullen we ons WMC-programma spelen. Komt dat zien, de entree is gratis!