ORANJE » Nieuws » Première . . . in other words . . . op voorjaarsconcert Oranje

Première . . . in other words . . . op voorjaarsconcert Oranje

  • Geplaatst op: 14 maart 2017

Op 25 maart 2017 geeft Oranje een voorjaarsconcert in de PKN kerk in Grijpskerk. Tijdens dit concert vindt de wereldpremière plaats van ´. . . in other words . . .´. De Luxemburgse componist Marco Pütz schreef dit werk in opdracht van Oranje voor hun deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade op 22 juli 2017. Alleen de beste orkesten ter wereld komen eens in de vier jaar naar Kerkrade om uit te maken wie zich de komende jaren wereldkampioen mag noemen.
Oranje heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd en een enorme groei doorgemaakt in de muzikale ontwikkeling. Het behalen van het Nederlands Kampioenschap in 2016 was al een mooie bekroning op het harde werken van alle muzikanten en hun dirigent maar dat smaakt natuurlijk naar meer!
Ook nu heeft Oranje zich weer uit laten dagen door op het WMC een werk te spelen dat nog nooit door iemand is uitgevoerd. Marco Pütz heeft een stuk gecomponeerd dat Oranje op het lijf is geschreven en tevens het uiterste vraagt van de muzikanten op het technische vlak. Van de dirigent wordt ook het uiterste gevraagd om de juiste muzikale interpretatie te geven van de partituur en dit over te brengen op de muzikanten. Een hele klus!

Naast deze wereldpremière treden ook enkele solisten uit de eigen gelederen op. Tevens verleent het Elspeets Mannenensemble medewerking aan dit concert. Kortom: genoeg ingrediënten voor een mooie muzikale zaterdagavond!

U bent op 25 maart van harte welkom in de PKN kerk van Grijpskerk, Nicolaas Grijpsstraat 26.
Het concert begint om 20.00 uur. Entree € 10,00, donateurs € 7,50 en kinderen tot 12 jaar € 5,00.