ORANJE » Nieuws » Nieuwe dirigent voor het A-orkest

Nieuwe dirigent voor het A-orkest

  • Geplaatst op: 20 juli 2018

Na het vertrek van Anne van den Berg heeft CMV Oranje Grootegast een vacature opgesteld voor een nieuwe dirigent. Nadat de sollicitatietermijn verstreken was heeft de sollicitatiecommissie met een aantal sollicitanten een gesprek gevoerd, waarna uiteindelijk drie goede kandidaten overbleven voor een proefdirectie.

De proefdirecties hebben inmiddels plaatsgevonden en de leden van Oranje hebben uit deze drie kandidaten een keuze kunnen maken. Zij hebben gezocht naar de persoon die op dit moment het best aansluit bij de vereniging, in het bijzonder de jeugd. Daarnaast is ook gekeken of de 4 P’s die in de profielschets stonden, Passie, Plezier, Positiviteit en Presteren, ook bij de kandidaat terug te vinden waren.

Pieter Bosma

Alles bij elkaar opgeteld menen de leden van Oranje de juiste persoon voor het orkest gevonden te hebben in de 37-jarige Pieter Bosma uit Ezinge. Pieter studeerde psychologie aan de RuG en daarna HaFaBra directie bij Alex Schillings aan het ArtEz Conservatorium in Zwolle.

Pieter kent u natuurlijk ook van fanfare Wilhelmina Easterein, samen behaalden zij vele mooie successen. Omdat zij ook op maandagavond repeteren moet Pieter helaas afscheid nemen van dit leuke orkest.
Naast CMV Oranje is Pieter tevens dirigent van het Groninger Studentenorkest Mira, Kamerkoor ‘Tutti Cantano’ uit Zuidwolde en fanfareorkest ‘Burdine’ uit St. Annaparochie. Kortom, een veelzijdige dirigent waar het orkest de komende jaren ongetwijfeld mooie muzikale avonturen mee gaat beleven!