ORANJE » Nieuws » Oranje boven op Schiermonnikoog

Oranje boven op Schiermonnikoog

  • Geplaatst op: 3 juni 2018

Schiermonnikoog – Tijdens het 61e muziekfestival op Schiermonnikoog heeft het B-orkest van CMV Oranje Grootegast, onder leiding van Geertje Mars, de eerste prijs weten te behalen in de vijfde divisie met een mooie score van maar liefst 90 punten!

Na een periode van hard werken vertrok de jeugdige delegatie van Oranje al met de boot van 06.30 uur naar Schiermonnikoog. Het orkest was als een van de eersten aan de beurt en betrad om 09.15 uur het podium. Met een mooie uitvoering van ‘Bliss’ van Jacob de Haan, die tevens in de jury zat, kwam het orkest met een goed gevoel van het podium af.

Traditiegetrouw staat er ook nog een optreden in het muziekkoepeltje op het programma en daar bracht het B-orkest samen met het C-orkest nog drie leuke nummers ten gehore. Na wat welverdiende patatjes had iedereen een vrije middag op het eiland, die goed besteed werd met wat spelletjes op het strand, fietsen en op het terras luisteren naar de andere orkesten die in het muziekkoepeltje speelden.

Om 17.45 uur was eindelijk de prijsuitreiking en van alle 14 orkesten in de vijfde divisie bleek de jeugd van Oranje uiteindelijk met de eerste prijs naar huis te gaan. Een mooi resultaat na een leuke en vooral gezellige dag op Schiermonnikoog!