ORANJE » Nieuws » Oranje promoveert naar de eerste divisie
Oranje promoveert naar de eerste divisie

Oranje promoveert naar de eerste divisie

  • Geplaatst op: 8 november 2013

Na alle drukte van een zeer geslaagd concert afgelopen 2 november zijn de leden en dirigenten van Oranje in een wat rustiger vaarwater terecht gekomen. Even wat gas terug na een heftige zomer (WMC Kerkrade) en dan de voorbereidingen voor het concert.

Ook tijd om na denken en te praten over de toekomst van Oranje. Na alle goede prestaties op diverse concoursen onder leiding van dirigent Anne van den Berg de afgelopen jaren, heeft het A-orkest van Oranje het recht verworven om te promoveren naar de eerste divisie Fanfare, geen geringe prestatie.

Door het bestuur en de dirigent is enige jaren geleden een beleidsplan opgesteld om de weg te wijzen naar deze prestatie. Afgelopen tijd hebben ze opnieuw rond de tafel gezeten om het beleid voor de komende vier jaar uit te stippelen. Voorgesteld aan de leden is te promoveren naar de eerste divisie Fanfare om de ingeslagen weg van muzikale ontwikkeling verder uit te werken, een voorstel wat unaniem door de leden is aangenomen. Dit biedt de vereniging weer vele nieuwe kansen maar ook uitdagingen.

Ook bij het B-orkest is het een en ander veranderd, dirigent Hendrik Marinus is tijdens het concert uitgezwaaid. Na enkele proefdirecties is Wouter van der Wal uitgekozen als nieuwe dirigent voor dit enthousiaste kweekvijverorkest van Oranje. Ook dit orkest zal onder deze nieuwe jonge dirigent zich verder gaan ontwikkelen en in de toekomst mee gaan doen aan concoursen en festivals om zo het doorstromen naar het A-orkest te vereenvoudigen.

Zaterdag 16 november mochten het B- en C-orkest de intocht van Sinterklaas begeleiden in de Herberg, als altijd erg leuk om te doen.

Kerstavond kunt u uiteraard weer leden van Oranje verwachten als welkom bij de entree van de Goede Herderkerk. En het is pas echt kerst als ook de rondtocht door Grootegast is gemaakt op kerstochtend.

Om het nieuwe jaar muzikaal goed te beginnen geeft Oranje een nieuwjaarsconcertje in de vorm van een koffieconcert op zondagmorgen na afloop van de ochtenddienst in de Schaapskooi.