ORANJE » Nieuws » Oranje stunt op ONFK 2014
Oranje stunt op ONFK 2014

Oranje stunt op ONFK 2014

 • Geplaatst op: 6 april 2014
Omaggio door CMV Oranje tijdens de ONFK 2014

Omaggio door CMV Oranje tijdens de ONFK 2014

Na een succesvol concours in Enschede (2012) en een zeer mooie WMC-deelname (2013), beide in de tweede divisie, schreef Oranje zich voor de ONFK 2014 in voor de eerste divisie. Na enkele maanden repeteren op het werk Omaggio van Marco Pütz bleek dit een gouden stap. Als nieuweling in de 1e divisie werd er een behoorlijke stunt uitgehaald door de tweede prijs te behalen met 92 punten. De eerste prijs werd behaald door De Eendracht uit Den Ilp (94 pnt) en de derde plaats werd ingenomen door CMV Eendracht Maakt Macht uit Oudega (91 pnt).

Voorzitter Remmelt Rooda neemt de beker in ontvangst

Voorzitter Remmelt Rooda neemt de beker in ontvangst

De eerste repetitie met Omaggio maakte meteen duidelijk dat dit geen doorsnee compositie was. Veel prikkelende akkoorden, fragmentarische solistische passages, een enkele melodische lijn, een groots koraal en pittige technische, fragiele delen verzekerden Oranje van een stevige uitdaging. Gedurende de repetities ontstonden verhalen om de verbeelding te prikkelen, dus in de laatste maanden leefde elke muzikant mee met de freggels en de snode plannen van de tovenaar die hen in zijn glazen bol observeert. De tovenaar transformeert in Darth Vader en de freggels worden militaristischer, maar uiteindelijk zal Darth Vader verslagen worden en wel met 92 punten.

Oranje is zeer trots op het behaalde resultaat en feliciteert De Eendracht met hun kampioenspositie en de andere deelnemers met hun resultaat.

Meer informatie op www.onfk.nl

2 Reacties

 1. Remmelt Rooda · 7 april 2014

  Webmasters,

  Bedankt voor het maken van deze mooie nieuwe website.
  Het ziet er súper uit!
  En een mooi moment gekozen om hem te introduceren.

 2. Mandy Graansma · 7 april 2014

  Super gedaan, ziet er goed uit!