ORANJE » Nieuws » CMV Oranje Grootegast viert 100-jarig jubileum
CMV Oranje Grootegast viert 100-jarig jubileum

CMV Oranje Grootegast viert 100-jarig jubileum

  • Geplaatst op: 4 februari 2020

Op 5 februari 2020 is het exact 100 jaar geleden dat Christelijke Muziek Vereniging Oranje in Grootegast werd opgericht door een groep enthousiaste muzikanten. Door de jaren heen heeft het orkest zich, met de nodige ups en downs, steeds verder ontwikkelt tot het huidige niveau. Het 100-jarig jubileum laten wij dit jaar dan ook zeker niet onopgemerkt voorbij gaan, u zult ons regelmatig tegenkomen in het dorp.

Al sinds 1924 neemt het orkest deel aan concoursen met regelmatig mooie resultaten. Als hoogtepunt noemen we de wereldtitel die het orkest in 2017, als debutant in de 1e divisie, wist te behalen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Naast deelname aan concoursen verzorgt Oranje ook jaarlijks diverse concerten in Grootegast en, soms ver, daarbuiten.

De jeugd trapt het jubileumjaar op vrijdag 28 februari af met een spetterend concert samen met Topcoverband Sw!tch in Herberg In de Groote Gast. Vervolgens verzorgt het A-orkest de muzikale omlijsting van toneelstuk ‘Goed Fout’ in samenwerking met toneelvereniging Gastvrij dat half april in Grootegast te zien zal zijn. Het huidige seizoen wordt afgesloten met een reünie en een groots jubileumconcert op zaterdag 27 juni. Niemand minder dan Tommie Christiaan zal deze avond in de Leegens te zien én te horen zijn samen met CMV Oranje Grootegast. Noteert u deze data vast in uw agenda!

Vanaf 15 februari is het voor oud-leden mogelijk om zich via deze website aan te melden voor de reünie. Wij nodigen u, ook als u bij de drumband heeft gespeeld, van harte uit voor deze bijzondere gelegenheid en zien uw aanmelding graag tegemoet!

 

1 Reactie

  1. Theun Terpstra · 7 februari 2020

    Prachtig, ondergetekende heeft een paar jaar meegedraaid met drumband Oranje, wat een prachtige tijd, wat hebben we gelachen en wat hebben we mooie muziek gemaakt!